Brug af bilen

Hvad er mit ansvar i forhold til et Company Ride?

 1. Din bil bliver aldrig over 12 måneder, og derfor er det kun i ganske få tilfælde (ved højt kilometerforbrug), at bilens service-lampe vil lyse. I dette tilfælde er det dit ansvar at få bilen til service til tiden.
 2. Hvis bilen mangler olie eller kølervæske er det dit ansvar at påfylde væsken. Opstår der motorskade pga. af forkert olie eller kølervæske, dækker Dribes forsikring ikke.
 3. Hvis du får en skade på dit Ride, skal du straks ringe til Codan på 33 55 52 38 og anmelde skaden. De hjælper dig videre og henviser dig til nærmeste værksted.
 4. For din egen sikkerhed er det en god ide jævnligt at kontrollere, at lufttrykket i dækkene er korrekt.

Må jeg ryge i bilen?

Nej, det er ikke tilladt at ryge i :Dribes biler. Har der været røget i bilen, eller andre luft/lugtgener, kræver det professionel rengøring, og det vil du blive opkrævet 4.999 kr. inkl. moms for.

Må jeg have dyr i bilen?

Nej, det er ikke tilladt at have dyr i bilen. Har der været dyr i bilen, som kræver professionel rengøring, vil du blive opkrævet 3.449 kr. inkl. moms.

Må jeg montere ekstraudstyr på bilen?

Du må gerne montere ekstraudstyr på bilen, dog skal du være opmærksom på, at bilen ved aflevering skal bringes tilbage til oprindelig stand.

Må jeg køre i udlandet?

Ja, du må gerne køre i udlandet med din Dribe-bil. Det er dog ikke tilladt at køre i Albanien, Armenien, Azerbaijan, Belarus (Hviderusland), Bosnien, Bulgarien, Cypern, Estland, Georgien, Grækenland, Iran, Israel, Kasakhstan, Kosovo, Kroatien, Letland, Litauen, Malta, Makedonien, Marokko, Moldova, Montenegro, Polen, Rumænien, Rusland, Serbien, Slovakiet, Slovenien, Tjekkiet, Tunesien, Tyrkiet, Ukraine eller Ungarn. Forsikringen dækker ikke i disse lande.

Huskeliste til kørsel i udlandet

Forbered dig bedst muligt til kørsel i udlandet med dit Ride fra Dribe. Husk følgende:

 • Motorvejsmærkater– kan købes hos FDM.
 • Din lejeaftale – find den i appen. Husk at downloade den til din telefon i tilfælde af dårligt eller manglende signal.
 • Gem telefonnummeret til dit bilmærkes mobilitetsgaranti, som kan hjælpe dig i tilfælde af uheld eller nedbrud i udlandet:

Download SOS-appen.
Hvis mobilitetsgarantien ikke dækker i udlandet, skal du kontakte SOS, hvis du kommer ud for et uheld, bliver syg eller får problemer med bilen i udlandet. Gem telefonnummeret til SOS (70 10 50 52) på din mobiltelefon og downloader SOS-appen, så SOS kan lokalisere, hvor du befinder dig. Download appen og få mere at vide om SOS:

Specielt til vinterferien

Må jeg bruge bilen til erhvervskørsel/udlejning?

Nej, bilen må ikke bruges til erhvervskørsel såsom taxa, udlejning, udbringning, levering etc.

P-licens

Hvis du bor i et betalingsområde, kan du ansøge om en beboerlicens. Når du henter dit Company Ride, får du en lejeaftale på bilen. Lejeaftalen finder du i appen. Denne skal du uploade, når du ansøger om en beboerlicens.

Ansøg om beboerlicens her:

København

Frederiksberg

Aarhus

Aalborg

OBS! Det er dit ansvar at afmelde p-licensen, når du afleverer bilen retur til :Dribe at Work. En p-licens er bundet til bilens registreringsnummer. Når du skal have et nyt Company Ride, skal du ligeledes huske at ansøge om en beboerlicens igen.

Sådan finder du lejeaftalen i :Dribe at Work appen: 

 1. Tryk på menuen oppe i venstre hjørne, og vælg “Dit Ride”.
 2. Gå til “Aktive” Rides.
 3. Tryk på knappen “Lejeaftale” under dit aktive Ride.
 4. Nu er lejeaftalen åbnet, og du downloader den ved at trykke på menuen oppe i højre hjørne og vælge menupunktet “Download”.

Hvad med p-afgifter/fartbøder?

Enhver form for bøde er ikke inkluderet i aftalen, og du vil blive opkrævet disse via dit firmakreditkort.

Gebyr for håndtering af P-bøder er 299 kr. inkl. moms.

Hvilke gebyrer har Dribe?

Hvis…Pris
Tilkøb af slutrengøring (tilkøbes i appen).499 kr.
Bilen er ved Drop off ikke afleveret nyvasket og rengjort indvendigt (standard klargøring).1.499 kr.
Bilen er ved Drop of ikke afleveret nyvasket og rengjort indvendigt og kræver en professionel klargøring.3.699 kr.
Håndtering af Ride der mangler udstyr ved aflevering fx vindskot, nøgler, hattehylder, servicebog etc. ekskl. Faktisk omkostning til fremskaffelse af manglende udstyr.999 kr.
Ekstra rengøring af Ride, hvis der har været husdyr i bilen. Ekskl. Reduceret restværdi og faktiske omkostninger til eventuelle skader.3.449 kr.
Ekstra rengøring af Ride, hvis der har været røget, eller hvis der er andre lugtgener, i bilen. Ekskl. Reduceret restværdi og faktiske omkostninger til eventuelle skader.4.999 kr.
Håndtering af Ride, der afleveres med foliering, logo, reklame etc.999 kr.
Aflevering af bilen med forkerte dæk (sæson).999 kr.
Bilen afleveres med skader, hvor skaden ikke er anmeldt til forsikringsselskab. (Skaderne pålægges selvrisiko a 5.000 kr. jf. forsikring, men opkræves separat).999 kr.
Bilen afleveres med skader, hvor skaden er anmeldt til forsikringsselskab (Skaderne pålægges selvrisiko a 5.000 kr. jf. forsikring, men opkræves separat).749 kr.
Manglende nøgle til bilen.3.499 kr. pr. nøgle
Afbestilling eller aflevering af Ride indenfor bindingsperiode.50% af den udestående betaling indenfor bindingsperiode.
Administration (Opkrævning af offentlige gebyrer, p-afgift, mm).
299 kr. pr. stk.
Mistet Clever ladebrik.
199 kr.
For sen returnering af Ride ved udløb af lejeaftalen som følge af ”lease-end” efter forudgående anmodninger og krav om tilbagelevering fra Dribe at Work.1.999 kr. + 30 dages leje
Misligholdelse af lejeaftalen eller de generelle lejebetingelser, der ikke allerede er særskilt omfattet af ovenstående gebyrer og som fører til omkostninger for :Dribe at Work.2.999 kr.