Brug af bilen.

Hvad er mit ansvar i forhold til et Company Ride?
 1. Din bil bliver aldrig over 12 måneder, og derfor er det kun i ganske få tilfælde (ved højt kilometerforbrug), at bilens service-lampe vil lyse. I dette tilfælde er det dit ansvar at få bilen til service til tiden.
 2. Hvis bilen mangler olie eller kølervæske er det dit ansvar at påfylde væsken. Opstår der motorskade pga. af forkert olie eller kølervæske, dækker Dribes forsikring ikke.
 3. Hvis du får en skade på dit Ride, skal du straks ringe til Codan på 33 55 52 38 og anmelde skaden. De hjælper dig videre og henviser dig til nærmeste værksted.
 4. For din egen sikkerhed er det en god ide jævnligt at kontrollere, at lufttrykket i dækkene er korrekt.
Må jeg ryge i bilen?

Du må gerne ryge i bilen, hvis din virksomheds bilpolitik tillader det. Pris for ekstra rengøring af bil, hvis der har været røget, eller hvis der er andre lugtgener i bilen, er 2.499 kr. inkl. moms. Gebyret opkræves af din virksomhed ved aflevering af bilen.

Må jeg have dyr i bilen?

Du må gerne køre med dyr i bilen, hvis din virksomheds bilpolitik tillader det. Pris for ekstra rengøring af bil, hvis der har været husdyr i bilen, er 2.499 kr. inkl. moms. Gebyret opkræves af din virksomhed ved aflevering af bilen.

Må jeg montere ekstraudstyr på bilen?

Du må gerne montere ekstraudstyr på bilen, dog skal du være opmærksom på, at bilen ved aflevering skal bringes tilbage til oprindelig stand. Er du i tvivl, så kontakt Dribe Concierge Service.

Må jeg køre i udlandet?


Ja, du må gerne køre i udlandet med din Dribe-bil. Det er dog ikke tilladt at køre i Albanien, Armenien, Azerbaijan, Belarus, Bosnien, Bulgarien, Cypern, Estland, Georgien, Grækenland, Kazakhstan, Kosovo, Kroatien, Letland, Litauen, Malta, Makedonien, Moldova, Montenegro, Polen, Rumænien, Rusland, Serbien, Slovakiet, Slovenien, Tjekkiet, Tyrkiet, Ukraine og Ungarn. Forsikringen dækker ikke i disse lande.

Huskeliste til kørsel i udlandet

Forbered dig bedst muligt til kørsel i udlandet med dit Ride fra Dribe. Husk følgende:

 • Motorvejsmærkater– kan købes hos FDM.
 • Din lejeaftale – find den i appen. Husk at downloade den til din telefon i tilfælde af dårligt eller manglende signal.
 • Gem telefonnummeret til dit bilmærkes mobilitetsgaranti, som kan hjælpe dig i tilfælde af uheld eller nedbrud i udlandet:

Volkswagen varebiler: 80 20 30 80

 

Download SOS-appen.
Hvis mobilitetsgarantien ikke dækker i udlandet, skal du kontakte SOS, hvis du kommer ud for et uheld, bliver syg eller får problemer med bilen i udlandet. Gem telefonnummeret til SOS (70 10 50 52) på din mobiltelefon og downloader SOS-appen, så SOS kan lokalisere, hvor du befinder dig. Download appen og få mere at vide om SOS:

 • Advarselstrekanten er lovpligtig i mange lande. Der bør allerede ligge en i din bil. Hvis ikke, kontakt Dribe på info@dribe.dk eller 70 23 74 23
 • Førstehjælpskassen er lovpligtigt i mange lande.
 • Sikkerhedsveste til alle passagerer er lovpligtige i mange lande. Du kan købe sikkerhedsveste i byggemarkeder og hos bilforhandlere.
 • Det blå sygesikringskort: Det gule sygesikringskort gælder ikke længere i udlandet. Derfor skal du medbringe det blå sygesikringskort, som dækker i EU-, EØS-lande og Schweiz. Sådan bestiller du det blå sygesikringskort.
 • Pak bilen med omtanke, og undgå løs bagage, som kan være til fare for passagerer.
 • Tilpas dæktrykket efter mængden af bagage.

 

Specielt til vinterferien

Må jeg bruge bilen til erhvervskørsel/udlejning?

Nej, bilen må ikke bruges til erhvervskørsel såsom taxa, udlejning, udbringning, levering etc.

P-licens

Hvis du bor i et betalingsområde, kan du ansøge om en beboerlicens. Når du henter dit Company Ride, får du en lejeaftale på bilen. Lejeaftalen finder du i appen. Denne skal du uploade, når du ansøger om en beboerlicens.

Ansøg om beboerlicens her:

København

Frederiksberg

Aarhus

Aalborg

OBS! Det er dit ansvar at afmelde p-licensen, når du afleverer bilen retur til Dribe. En p-licens er bundet til bilens registreringsnummer. Når du skal have et nyt Company Ride, skal du ligeledes huske at ansøge om en beboerlicens igen.

Sådan finder du lejeaftalen i Dribe appen: 

 1. Tryk på menuen oppe i venstre hjørne, og vælg “Dit Ride”.
 2. Gå til “Aktive” Rides.
 3. Tryk på knappen “Lejeaftale” under dit aktive Ride.
 4. Nu er lejeaftalen åbnet, og du downloader den ved at trykke på menuen oppe i højre hjørne og vælge menupunktet “Download”.
Hvad med p-afgifter/fartbøder?

Enhver form for bøde er ikke inkluderet i aftalen, og du vil blive opkrævet disse via dit firmakreditkort.

Gebyr for håndtering af P-bøder er 299 kr. inkl. moms.

Hvilke gebyrer har Dribe?

Hvis…                                                                                                                        Pris

Dit Everyday Ride ikke afleveres nyvasket og rengjort indvendigt                999 kr.

Bilen ikke afleveres med fuld tank.                                                                     299 kr.
Du betaler også udgiften for det manglende brændstof jf. dagsprisen.

Vi modtager en påmindelse/rykker for en ubetalt parkeringsbøde             299 kr.

Der har været husdyr i bilen, kræver det professionel rengøring                 2.499 kr.

Der har været røget i bilen, kræver det professionel rengøring                   2.499 kr.

Du mister en nøgle                                                                                                3.499 kr. pr. nøgle

Du afbestiller dit Company Ride inden for bindingsperioden                       50 % af den resterende lejeperiode

Din betaling mislykkes, og det kræver manuel behandling                            99 kr.

Manglende aflevering af Ride på det af Dribe anviste afleveringssted + transport til Dribes lokation 999 kr. + transportomkostninger.

Hvis bilen ikke får skiftet til korrekte dæk inden for sæsonen eller afleveres med forkerte dæk                    599 kr.

Misligholdelse af lejeaftale jf. paragraf 11 i de generelle lejebetingelser   2.999 kr.