Artikel fra Erhverv Nordsjælland:

Brogaarden skifter leasede biler ud med firmabiler på abonnement.

Skrevet af: Henrik Helmer Petersen – første gang bragt 24. marts 2020 i Erhverv Nordsjælland.

”Normalt leaser vi vores biler, og med en leasingaftale binder vi os for fire år. Det har fungeret ok, men på den måde kan vi også risikere at låse os selv fast. Skifter en medarbejder job, eller sker der andre ændringer i arbejdsgangene, kan vi stå med en bil, der i nogle måneder holder stille og udelukkende er en udgift for vores firma.”

Sådan siger Rolf Momberg-Jørgensen, salgs- og marketingdirektør og medejer af handelsvirksomheden Brogaarden. Brogaarden forhandler dyrefoder og har hovedkontor og butik i Lynge og butikker i Hørsholm og Gentofte.

Brogaarden har valgt en ny og mere fleksibel løsning, når det kommer til firmabilerne, og den er Rolf Momberg glad for. Firmaet benytter sig nu af bilkoncernen Semlers nye tjeneste Dribe, der tilbyder bil på abonnement.

Semler lancerede Dribe i 2018. Først til private kunder og nu også til erhvervskunder. Igennem Dribe binder Brogaarden kun sine firmabiler i ni måneder ad gangen. Det er i høj grad fleksibiliteten, Rolf Momberg-Jørgensen er glad for.

”Jeg har ikke noget med Dribe at gøre, og jeg får ikke procenter,” ler han og siger:

”Men jeg synes, at deres nye firmabilordning er god. Det koster os nogenlunde det samme at have bil igennem Dribe. Til gengæld er det meget mere fleksibelt. Derfor er vi nu ved at skifte vores bilpark på i alt seks firmabiler ud. Vi siger farvel til vores gamle leasingselskab og goddag til Dribe og deres nye måde at gøre det på.”

Rolf Momberg-Jørgensen fortæller, at det hele blev igangsat af, at han som chef skulle have ny leasingbil, og at bilen var forsinket.

”Så undersøgte jeg markedet, og jeg stødte på Dribe. Vi er også selv en innovativ virksomhed, og vi holder af at gå nye veje. Dribe er også en innovativ virksomhed, og til en start fik jeg en privatbil igennem ordningen.”

”Som privatperson melder man sig ind i ordningen, og som privatperson kan man få en bil for én måned ad gangen. Det er da fleksibelt, og jeg er også blevet glad for at have bilen som privatbil. Jeg får kilometerpenge af firmaet, og økonomisk er det en fornuftig løsning for både mig og for firmaet.”

Dribe at work

Da Dribe lancerede den nye firmabilordning, Dribe at Work, der har en bindingsperiode på ni måneder, besluttede Rolf Moberg-Jørgensen og Brogaarden sig for over den kommende tid at skifte firmaets øvrige fem leasede biler ud med fem biler på firmaabonnement igennem Dribe.

Ud over den mindre risiko for at ”brænde inde med en bil”, giver det også Brogaarden en række andre fordele. Medarbejdere kan hurtigere udskifte bilen, hvis deres arbejdsopgaver ændrer sig, ligesom de kan se frem til at få ny bil én gang om året. De får selv lov at styre deres bilabonnement og vælge ny bil årligt inden for en prisklasse udstukket af deres arbejdsplads.

Ifølge Rolf Momberg-Jørgensen forbedrer det også Brogaardens likviditet, at man nu ikke længere er bundet af sine bilet i fire år. Han peger ud på en Citroën, der står på parkeringspladsen uden for kontoret:

”Vores sælger fik nyt job, og nu har bilen stået her i ti måneder. Det har kostet os 60.000 kroner. Vores nye sælger begynder i næste måned. Det er ikke den bil, hun helst vil have, men vi har sagt, at den skal hun have det første halve år, indtil leasingkontrakten løber ud. Så får hun et bilabonnement igennem Dribe.”

Dribe at Work henvender sig især til mindre og mellemstore virksomheder, som ønsker et mere fleksibelt alternativ til de øvrige firmabilsordninger på markedet. Som kunde hos Dribe kan man også løbende sikre sig en mere sikker og miljørigtig bilflåde, fordi bilerne er fabriksnye og skiftes oftere.

”På den måde kan vi løbende udskifte vores firmabiler, så de hele tiden matcher vores behov og vores grønne profil. På sigt bliver det også interessant at se på muligheden for at skifte til firma-elbiler, når teknologien er moden til det, og når ladenetværket er lidt større,” siger Rolf Momberg-Jørgensen.

Kort om Dribe at Work:

Dribe at Work er en ny, fleksibel firmabilsordning, der giver virksomheder og deres medarbejdere adgang til nye bilmodeller fra blandt andet Audi, Skoda, SEAT og Volkswagen.

Virksomheden definerer selv, hvilke biler der skal være i deres digitale garage, og hvilke medarbejdere der har adgang til hvilke prisniveauer og bilmodeller.

Medarbejderen klarer selv resten via Dribe at Work appen. Det er også i appen, at medarbejderne booker den ønskede bil og ordner det praktiske, når biler skal hentes og afleveres.

Dribe, der er udviklet af bilkoncernen Semler, har siden februar 2018 tilbudt private forbrugere bil på abonnement med mulighed for at skifte til en anden model, hvis brugerens behov ændrer sig. Dribe har cirka 4000 private og erhvervskunder

Udgivet i Case, Nyheder